CREATION CLM

 

 

Steranijs: Traditioneel gebruikt voor spijsverteringsklachten (opgeblazen gevoel, trage en moeizame spijsvertering, winderigheid, darmspasmen).

 

Kamille (bloem): Traditioneel gebruikt voor spijsverteringsklachten (maag- en buikkrampen), migraine, kiespijn bij kinderen.

 

Zwarte bes (blad): Traditioneel gebruikt ter verlichting van reumatische klachten (artrose en artritis), problemen met pezen, verstuikingen met zwellingen en klachten met betrekking tot de bloedsomloop.

 

Eucalyptus (blad): Traditioneel gebruikt voor ademhalingsklachten (hooikoorts, bij- en neusholteontsteking, keelontsteking, luchtwegontsteking) en om de lucht in de binnenruimte te zuiveren.

 

Es (blad): Traditioneel gebruikt bij reumatische klachten (artritis en artrose), problemen met de stoelgang (darmpijnen, constipatie) en als een verfrissende drank die in Frankrijk wordt gedronken (‘frênette’).

 

Hibiscus (bloem): Traditioneel gebruikt als een reinigende drank, zet deze als gewone thee of gebruik het als smaakmaker in andere thee.

 

Lavendel (bloem): Traditioneel gebruikt als kalmeringsmiddel (slapeloosheid, stress, opwinding, zenuwachtigheid) en als afweermiddel tegen insecten in kledingkasten.

 

Rozemarijn blad: traditioneel gebruikt bij spijsverterings en leveraandoeningen (leverfalen en vesiculaire. ivtere of. geelzucht kater...) en als een tonicum (vermoeidheid, asthenie... intellectuele surnenage). Ook aromatische planten.

 

Munt (blad): Traditioneel gebruikt van het spijsverteringssysteem (hoofdpijn, misselijkheid, darmkramp en pijnlijke ontlasting).

 

Sinaasappelblad: Traditioneel gebruikt als kalmeringsmiddel en licht slaapmiddel (slapeloosheid, stress, opwinding en koortsachtigheid), daarnaast tegen onrust en milde problemen met het zenuwgestel.

 

Kersen (steeltjes): Traditioneel gebruikt bij klachten in verband met de urinewegen (blaasontsteking, moeite met plassen). Daarnaast wordt het gebruikt om het afvallen te stimuleren vanwege de vochtafdrijvende eigenschappen.

 

Moerasspirea (bloempuntjes): Traditioneel toegepast bij pijnlijke aandoeningen in het bewegingsapparaat (reumatische klachten, zwellingen, asperine-achtig gebruik) en als een vochtafdrijvingskuur (zwaarlijvigheid, cellulitis).

 

Prijzen volgen, maar via e-mail kan ik u informeren over de prijzen. Ook bestellen kunt op dit moment alleen nog via mail.