Bevallingscoach:

 

Ik leer zwangere vrouwen vertrouwen te hebben in hun lijf en vooral vertrouwen te hebben in hun eigen intuïtie. Ik kan de pijn, angsten en klachten niet laten verdwijnen, maar wel verzachten en technieken aanreiken om dit te hanteren!

 

Natuurlijk bevallen vrouwen al miljoenen jaren, maar een goede voorbereiding is belangrijk om de bevalling met vertrouwen tegemoet te zien. Vooral de mentale gesteldheid is tijdens dit proces belangrijk. Ik bereid de vrouwen (en de partners) mentaal voor om hen te sterken en te begeleiden tijdens de bevalling.

 

Ik geef emotionele en fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bevalling. De continue aanwezigheid van een doula zorgt er vaak voor dat bijvoorbeeld paniek en/of hyperventilatie minder kans krijgt. Een doula/bevallingscoach coacht de zwangere vrouw gedurende de gehele bevalling (of op oproep). Ik adem mee, masseer en geef mentale steun. Ik ben het vertrouwde gezicht aan het bed van de (aanstaande)moeder. Maar niet alleen de moeder is gebaat bij ondersteuning door de doula ook de aanstaande vaders zijn vaak heel blij dat ze bij de begeleiding van hun bevallende vrouw wat ondersteuning krijgen, waardoor zij ook hun emoties de vrije loop kunnen laten zonder dat de aanstaande moeder hier last van heeft. Vroeger hadden vrouwen en netwerk om zich heen van familieleden (meestal vrouwen zoals moeder, tante, zussen, vriendinnen) die ondersteunden bij de bevalling. Door de individualisering in de samenleving en het feit dat de bevalling steeds meer een medische aangelegenheid is geworden is de ondersteuning vaak komen te vervallen. Dit kan door sommige vrouwen als stressvol worden ervaren en stress en spanning werken remmend op de ontsluiting, waardoor de bevalling langer kan duren. Ik als bevallingscoach kan deze stress wegnemen.

 

Er zijn vele redenen waarom je gebruik van mij als doula maakt:

 

Voordelen van doula begeleiding: